petak, rujna 10, 2010

Zaigrala i ja

Bjonda me pozvala u igru u kojoj bih trebala napisati 10 stvari koje volim. Ja sam je malo izmijenila, i umjesto toga napisala deset stvari u koje vjerujem. Budući da vidim da se dosta blogerica već uključilo u igru, pozivam sve one koje ovo povuče da „nastave niz“ i obavezno mi u komentarima jave da su to učinile, da vidim što će se iz toga dalje roditi.

U prilog ide jedna razlednica koju je prije par godina izdao Volonterski centar Split, a ispod nje je moja lista.


Vjerujem:

... da brinuti o sebi ne znači biti sebičan, već je svatko odgovoran za svoje životno zadovoljstvo, te da brigom o sebi učimo i svoju djecu kako biti sretna.
... da je ljubav važna i da se treba njome okružiti, kako onom koju primamo tako i onom koju dajemo.
... u poštenje, i nikad ne dopustim da me uvjere da „su takva vremena da se ne isplati biti pošten“. Svatko za sebe odlučuje da će nešto postići isključivo svojim radom i znanjem, i ako ne uspije jednom, uspjet će negdje drugo.
... da su mala djela važna i da uvijek možemo učiniti nešto
... da moramo preuzeti odgovornost za to što se događa s našim planetom, i da je ono kako možemo sudjelovati vrijedno truda, iako se čini kao kap u moru.
... u ravnopravnost i toleranciju i nastojim se boriti za njih.
... da je korisno osvijestiti koliko smo robovi onoga što „se pristoji“ i što drugi očekuju od nas, te ponekad „poviriti“ u sebe i slijediti ono što mi vjerujemo, sanjamo ili osjećamo i ono što nama treba
... da je ljepota u malim i velikim stvarima, i da je prekrasno gledati svijet očima djeteta koje ga prvi put vidi i malo toga podrazumijeva
... da nikad nismo prestari za malo čarolije, igre i mašte
... da nas svatko na svijetu može nečemu poučiti

2 komentara:

VolimBoje kaže...

Sviđaju mi se ova tvoja nova pravila igre!

koryanshea kaže...

super <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails