srijeda, siječnja 26, 2011

Lisnati grijači

Neki dan mi je jedna prijateljica rekla „Sve žene do 30 godina koje poznajem pletu.“. To je zagrebački trend. U Splitu situacija nije ni slična, još smo u debeloj manjini, ali neke od nas su vrijedne za petoricu. Usta moja hvalite me.
Nakon tjedan dana čistog proljeća, opet je zaburilo i zaledilo i svi hodaju ulicom brzo i stisnuti sami u sebe. Zato sam dva dana plela ko opsjednuta da završim svoje nove grijače za ruke. Iako se čini po nekim mojim ranijim postovima da ih imam miljardu, to je samo varka. Znate ono kad vas uhvati panika jer NEMATE NIJEDNU NOSIVU TORBU, a onda vas muž (ili već netko s muškim mozgom) pita kako je to moguće kad imate cijeli jedan ormarić pun torbi. „Ali ti ne razumiješ“ je jedini mogući odgovor na to.
Uglavnom, imala sam lijepu vunu i želju za pletenjem, pa šta da se čeka. Već sam odavno zaljubljena u grijače na listiće, otkad sam ih vidjela kod Heklice (također, ovih dana sam napokon skužila da Heklica s tog bloga i Fridica s Ravelryja nisu ista osoba. Who knew! U moju obranu, osim što imaju nadimke umanjenice, obje stvarno prekrasno pletu, i odabiru uzorke koji su baš po mom guštu. Cure, ako sam vam dosad rekla nešto pomalo nesuvislo, to je radi toga).
No, evo ih. Ukućani će posvjedočit da sam ih danima plela ko sumanuta. Šta ću, opsjednuto pletenje mi je najdraža vrsta pletenja.



Stvarno nisu teške, samo pratiš upute. Ovo mi je prvi put da sam radila palac, dosad sam izbjegavala prste raznim metodama, ali sam se odlučila suočiti sa svojim strahom. Ipak, da ne pretjeramo, ostale sam prste ipak preskočila.  Ne samo zbog lijenosti, nego i zato što je vuna s kojom sam radila malo deblja od preporučene, pa bi to oko prstiju izgledalo prečudno.
Kako mi se nije dalo printati uzorak, plela sam uglavnom pred laptopom. Ponekad bih se uvjerila da sam sve zapamtila i krenula sama, i uvijek bih pogriješila i morala se vraćati. Tako da to ne bih preporučila, osim ako ste jako pametni.

Broj komentara: 9:

Just Cake Girl kaže...

Baš lijepo izgledaju :))

Anonimno kaže...

Prekrasni su,sve pohvale baš si vrijedna i uporna!
Ja nisam plela već dugoo, dugo kad vidim tvoje radove dođe mi volja ali ne stižem:)
Kiss.

Magrit kaže...

Jos samo da cujem kako griju !:)
Mislim, bez obloge prstiju, brrrr...
A da su lijepe, jesu :) - narocito boja.

(hm, nisi dozvolila komentarisanje sa drugih blogova osim BlogSpot?)

tena kaže...

Hvala cure :)
Magrit, pojma nemam to za komentiranje, provjerit ću.
A što se tiče prstiju, ja sam u Splitu, a ovdje su ovakvi grijači sasvim dovoljni. Imam neke rukavice koje sam nosila dok sam živjela u Zagrebu, nisam ih ovdje nikad stavila, jednostavno nema potrebe.

heklica kaže...

Hahaha, do sada su me brkali sa bensedinart, a sad evo i sa Fridicom :))) No, meni je to svakako veliki kompliment!

Grijači su ti super! Ja sam isplela 3 para do sada (ne pitaj me kako i zašto, recimo da postoje racionalni razlozi :))), sve u zelenoj boji, ali mi se jako dopadaju u narandžastoj! Hm, da napravim i četvrti? ;)

Anonimno kaže...

Hvala T. ! Sad mogu komentarisati sa Wordpressa, jej :)

Just Cake Girl kaže...

Draga čeka te nagrada kod mene ;))

Unknown kaže...

Prekrasne su, kad ih vidim poželim da i sama znam plesti. Morat ću ti malo bolje prelistat blog da pohvatam sve detalje. I ja želim naučiti plesti :)
Gdje nabavljaš igle? Pletivo?

tena kaže...

Persa, kao što sam gore pisala, možeš naučit plest i na internetu. Kad uhvatiš osnove, samo tražiš upute na netu i slijediš ih, stvarno nije teško. Igle i vunu možeš kupit u za to specijaliziranim dućanima, obično su mali i zavučeni. Ako sam ti dobro skužila iz profila da si u Zagrebu, najlakše ti je svratit u Namu, tamo imaš sve što ti treba, samo ne računaj na pomoć prodavačica :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails