subota, siječnja 15, 2011

Iglice

Evo mene napokon s pauze. Bila sam tjedan dana u Sloveniji sa 50 djece i jako sam sretna što je to prošlo, pa mogu preslagivati uspomene dok mi se ne učini da mi je bilo fantastično. Ustvari, bila sam bolesna dio zimovanja, i još se nisam u potpunosti oporavila.
Dok sam pripremala stvari za put, zaključila sam da je nedopustivo da idem s nekom od svojih zelenih ili smeđih kapa, budući da su mi jakna, skijaške hlače i rukavice u plavo-ljubičastim tonovima. Stoga sam uzela klupko svijetloplave vune (koje se nikad neću riješiti) i plela ko blesava dva dana jednu sasvim običnu kapu, na koju sam nakačila jedan već postojeći cvjetić. Sve je bilo nabrzinu i traljavo odmjereno, ali poslužilo je svrsi. Obratite pažnju na dokaz A koji, osim kape, pokazuje i koliko sam točno sretna kada nakon duge šetnje dobijem krafnu. Ko psić.


Sad kad sam se vratila, napokon sam na najavljenom godišnjem. (Ne, zimovanje nije bilo godišnji). Prije polaska imala sam u glavi cijelu listu kućanskih poslova koje namjeravam napraviti, a za koje inače nemam vremena, a glavni cilj bio mi je declutterati našu sobu. Nekoliko dana sam doma, i već mi je motivacija upala u dubok ponor, budući da mi je već puna kapa kućanskih poslova kojih uvijek ima puno više nego vremena. A kad vidim količinu cluttera u sobi (imamo li mi riječ za to?) pobjegnem glavom bez obzira.
Kamo? Vani. Vani su oni prekrasni dani kada ti ne treba ni jakna, a nekome sam obećala puno šetnji i igri u parku.
Uglavnom, opet pletem. Prijateljica mi je poželjela kapu, pa sam prošetala do najbližeg dućana s vunom da vidim hoću li nešto naći, iako inače imaju katastrofalan izbor. Dočekalo me ugodno iznenađenje; ne samo da su se opskrbili finom i kvalitetnom vunom i malo preuredili čitav dućan da ima "šušta i gušta", nego sam prvi put doživjela da sam vunu kupila od muškarca. Koji zna koliko je vune potrebno za jednu kapu.
Kupila sam neku finu i mekanu kombinaciju merino vune i mikrofibre, pronašla novi pattern (za beretku, koji je zasad vrlo jednostavan, a vidjet ćemo koliko je efikasan) i sad guštam ko prasica. Fina vuna i novi uzorak najbolja su kombinacija za uživanje u samom procesu pletenja. I još jedna novost, po prvi put svih ovih godina koristim markere, točnije šarene spajalice koje mi pokazuju kada moram dodati ili oduzeti očicu. Evo kako to izgleda zasad:


Još sam otvorena za pisma podrške da ipak declutteram svoju sobu. Pokazala bih vam kako to sad izgleda, ali me je sram. Recimo samo da je cijeli jedan mali stan smješten u tu sobu, u kojoj je već spavala cijela jedna adolescencija, a onda je došao još jedan mali čovjek i sa sobom donio more stvari. Brrrrrr, idem čitat šta su drugi radili da prestanem mislit na tu jezu.

Broj komentara: 5:

heklica kaže...

E baš si me nasmejala s ovim opisom nereda u sobi. Samo, jedno mi nije jasno, ti si stvarno htela potrošiti godišnji odmor na kućne poslove?! Pa to je pravo bogohuljenje! :) Uživaj u šetnjama po parku i drugim stvarima koje te ispunjavaju a za koje inače nemaš mnogo vremena. Za decluttering će se, kad haos postane nepodnošljiv, naći vremena i posle godišnjeg. Šaljem ti puno pozdrava i podršku u nespremanju kuće :)))

Obavezno nam pokaži tu kapu kad bude gotova.

Anonimno kaže...

I ja sam se nasmijala, baš si simpatično sve opisala. Šaljem ti veliki pozdrav i želim lijep vikend i odmori se, pusti pospremanje. Lijepo uzmi kapicu,radi i uživaj.

koryanshea kaže...

LOOOOOOOL na krafnu nakon šetnje, hihihi :)
zavidim na dobrom shoppingu. ja sam jutros shvatila da moram sebi isplest džemper (kako bih samouvjereno mogla plest drugima). ali imam jednu kapu na iglama i jednu u planu. možda stignem nešto do iduće zime :P

mmirandam kaže...

Sve nas muče iste brige: kućanski poslovi nasuprot zabave (bilo pletenje, bilo igre s djecom...)
I, naravno svi se odlučujemo za isto. :)) Kod mene je, nakon napornog spremanja sve u redu par sati, nakon toga ponovo džumbus-skoro kakav je i bio --> tako da u mene dileme nema:)

ivana kaže...

Ma gdje je taj dućan s gospodinom, baš sam znatiželjna? :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails