nedjelja, prosinca 05, 2010

Blagdansko ukrašavanje vol 1

Kako ono reče; za božićno ukrašavanje treba prvo odabrati temu. Kod nas se tema "prirodnih ukrasa" nekako uvijek nameće, budući da imamo jedan vrlo specifičan prirodni ukras i inače, a pogotovo u ovo doba godine.
Naime, južni je zid trpezarije gotovo cijeli u staklu,a  odmah uz njega raste stablo naranče, koje baš negdje u ovo vrijeme postanu velike narančaste sočne kugle. Iako slikavanje kroz staklo, pa još i prema svjetlu, nije baš laskavo, pa na fotografijama nikako ne mogu dočarati kako to ustvari izgleda, otprilike je ovako:




Ovim putem se ispričavam svim mojim prijateljima koji nekad svrate ovamo jer znam da smo dosadili Bogu i narodu sa tom narančom, ali mi je doma smatramo već za člana obitelji. Nekako uvijek mislim da nam je uz nju jelka potpuno bespotrebna, iako se o njenoj nabavki još vijeća. 
Ipak, u duhu prirodnih ukrasa, skupila sam kraj posla nekoliko šiški. Zbog silnih kiša koje padaju zadnjih mjesec dana, morala sam odabrati one koje su relativno nedavno pale, jer su na onim starijima već izrasle nekoliko centimetara visoke gljive. Također, jedan kolega me upozorio da ih prvo unesem na neko toplo mjesto koje nije stan (podrum npr.) da izađu sve bubice koje su se unutra sakrile od zime, jer je imao neugodna iskustva da su se mnoge razmilile po dnevnoj sobi. Savjet sam poslušala, a nakon toga sam ih malo natapkala ovom snijeg-masom sa šljokicama koju sam pribavila u hobby-art shopu. Smjesa je super, može se nanosit i nožićem, ali ja sam je samo natapkala spužvicom po vrhovima šiški. 


Za sada, evo jednog jednostavnog detalja mog blagdanskog ozračja. Nekoliko šiški sam stavila u običnu staklenu vazu, zajedno sa Unicefovim ukrasima od tikvica, koji su mi apsolutni must have svake sezone. Radi se o pravim malim sušenim ukrasnim tikvicama (unutra šuškaju sjemenke) s ocrtanim jednostavnim motivima. Nažalost, ne vidim da ih više imaju u Unicefovom web shopu, ali svakako preporučam da bacite oko tamo, ili u njihov dućan u Ilici 8, jer uvijek imaju jako šarmante blagdanske stvari, a novac koji date ide za pomoć djeci. Ne znam što ima božićnije od toga. 



Broj komentara: 6:

Anonimno kaže...

Jednostavno je uvijek lijepo!
Pusa.

eda kaže...

Ma i ja bih se hvalila ovakvim stablom naranče da imam tu sreću da ga mogu gledati kroz staklenu plohu svoje kuće... Prelijepo je!!

Lilly... kaže...

Jao što je divna ova naranča! Ja bi samo sjedila i gledala cijeli dan kroz prozor! Dok mi ne bi dojadilo pa bih otišla ubrat koji plod! Češerčići su super! Eto još jedna ideja i za mene koja ih i dalje imam jako puno unatoč kreacijama... :)))

heklica kaže...

Ovo u vazi ti je super! I hvala na linku za Unicefovu prodavnicu. A narandža mi je nadrealna. Mada, ako ćemo iskreno, za proslavu Božića bi primerenije bilo bliskoistočno nego severnjačko drvo :)

Sandra Z kaže...

Odlična ideja za jednostavan a jako efektan blagdanski ukras. A stablo? Stablo je priča za sebe. Divno je imati tako nešto blizu :))

Tatjana kaže...

Sve je jako lijepo,a ideja s vazom je odličan!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails