srijeda, prosinca 22, 2010

Grijači za ruke

Evo nešto drugačije, da razbijem malo niz cvjetića, iako kod mene doma već livade nastaju, pogotovo otkad je tata našao u podrumu kutiju sa ostacima raznih materijala.
Teoretski, zima je počela, iako je ovdje opet neprirodno toplo, sivo i vlažno, pa se samo nadam da neće biti novih skoro-pa-onesvješćivanja po uredu s moje strane. Ove praznike radim stalno, tako da nemam baš puno vremena za nova stvaranja, ali se nadam nakon Nove Godine napokon na godišnji, pa ću biti slobodna igrati se po cijeli dan, što sa djetetom, što sa igračkama. A u međuvremenu će pasti i jedno putovanje na snijeg, koje, iako je poslovno, očekujem da će biti jako zabavno i hranjivo za dušu.
Uglavnom, zamislimo na trenutak da je vani ciča zima, pa će biti ugodno ugrijati te umjetno rashlađene misli s malo pletiva, ovaj put grijači za ruke, ilitiga wristwarmersi koje sam plela prije 3 godine. Tad sam živjela u Zagrebu i bila opsjednuta pletenjem grijača, mnoge od njih sam razdijelila, i nekako mi sad opet fale, pa se već neko vrijeme penalim da jedne ispletem, ali još čekam idealnu vunu.

Ovo je mali dio grijača koji su napravljeni po Mermaid uzorku, zasada mom omiljenom. Uslikane su mobitelom za vrijeme jutarnje kave, zato su papuče u pozadini. Otišle su jednoj curi za koju vjerujem da ih je jako voljela. Imam još te vune, sve se mislim da si napravim jedne iste takve.

anine merme

A ovi dugački pomalo steam punk grijači su moj vlastiti dizajn, ako se tako može nazvati nešto ovako jednostavno. Jako su fini kad se stave, samo moraju ići na vrlo tanak rukav.

DSC06139

DSC06140

Još moram napomenut da razlog zašto pletem grijače, a ne rukavice, je što se bojim plesti prstiće, pa se uvijek uvijam raznim načinima da to izbjegnem. Uostalom, ruke se uvijek može staviti i u džepove, a ovako je zgodnije pojesti i kakvu toplu čokoladnu krafnu.

Broj komentara: 5:

heklica kaže...

Mermaid je prekrasan uzorak, ja ga merkam za neku fingering vunicu :) A i ovi tvoji su mi super, možda malo predugi za mene, ali mi se dopadaju!

Lenka kaže...

Ko stvorene za čarolije na snegu, baš si vešta sa iglama i koncem :)))

Anonimno kaže...

Prekrasno, sve pohvale!!!
Sretan ti Božić i Nova godina!
Pusa, Zondra Art

kaća kaže...

tena hvala ti na posjeti i komentaru..u nedostatku vremena, na brzinu sam preletila tvojim blogom,i jako,jako mi se svidja sve sto sam vidila,sve pohvale tvojoj multikreativnosti..
zelim ti sretne blagdane i sve najbolje u novoj godini!!!
saljem tople pozdrave iz stobreca!

Suzana kaže...

Baš lijepo, snijeg pada i zove u šetnj. Sretni blagdani od mene i moje obitelji.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails