četvrtak, studenoga 18, 2010

Vintage laminat u radnoj sobi

Nisam odavno pisala o radovima na kući. Nije da smo se ulijenili, radimo koliko stignemo, ali nam je raspored malo zgusnut. Moram pohvaliti svog muža da je, između ostalog, napravio drvene unutarnje stepenice, kojima sam prezadovoljna,  a njega muči što malo škripe pa gledamo kako da to riješimo.

Već sam spominjala kako su nam se u procesu uređivanja stana ukusi polako približili jedno drugom. Kad smo tek počeli, činilo se da se nikad ni oko čega nećemo složiti. Prosto mi je neugodno kad se sjetim koliko smo se puta svađali u dućanima s keramičkim pločicama, sanitarijom i namještajem. To je otprilike izgledalo ovako

Ja: evo ovo mi je super.

On: Jesi ti normalna, dobit ćemo shizofreniju od tih boja!

5 minuta kasnije

On: Evo, šta kažeš na ovo?

Ja: nešto kičastije u životu nisam vidila.

Pojma nemam kako se to dogodilo, ali s vremenom smo se počeli okretat za sve sličnijim stvarima. Dok gledate i smišljate sve te stvari, ukus vam se mijenja, i neke stvari vam se svide koje prije niste baš razmatrali, i valjda se to dogodilo i s jedne i s druge strane. Na kraju smo došli do toga da me on odveo u dućan gdje je vidio lijepih laminata, i ja sam zapela za točno iste one koji su se i njemu dan ranije najviše svidjeli.

Ko za vraga, laminati koje smo odabrali zovu se Vintage i Rustic. Iskreno, nisam baš mislila da ćemo urediti kuću u shabby stilu, ali sve se nešto prema tome krećemo. Ako ćemo se razbacivat izrazima, čak su i pločice koje smo uzeli za glavno kupatilo pomalo Coastal Cottage, čime ću vam se pohvaliti kad ih postavimo, pa svratite na blog za kojih milijun godina.

Neću vam pokazivati baš sve što smo radili, ali laminat u radnoj sobi naprosto moram. To je ovaj već spomenuti Vintage, s otisnutim nazivima vina i detaljima sa starih vinskih boca. Mi smo totalno zaljubljeni u njega, sad kad je postavljen još i više. I ne mogu vjerovati da smo kupili šareni laminat, ali zaključili smo da uvijek možemo, ako nam jednom dosadi, staviti tepih preko. Zasad, čini se da zove nekakve shabby police. 




Disclaimer: Boje na slikama ne odgovaraju baš originalu, jer ne uspijevam doći kući za vrijeme danjeg svjetla, pa sam ga slikala navečer i koristila opciju "available light", a onda u programima za obradu slika pokušala dobiti boji sličnu stvarnoj. Ali detalji su bitni.

Broj komentara: 9:

Sandra Z kaže...

Ajme meni, kako je dobar ovaj laminat! Prekrasan je. Mogu li pitati gdje sta ga nabavili? Lijep pozdrav, Sandra Z.

tena kaže...

Sandra, brza si :) jelda je famozan?
Nabavili smo ga u Megakop parketnom centru, vidim da ima u više gradova pa si nađi najbliži. I čisto da napišem da me nisu platili za ništa, dapače platila sam ja njima ;)

Lilly... kaže...

Odličan je!! Baš mi se sviđa! Čekamo pločiceeeee!!! hehehehehe

Anonimno kaže...

Odličan laminat,jako mi se sviđa!!!

Lenka kaže...

Ovo je tako dobro da stvarno nemam reči, verovatno će sada svi gledati u pod ;).

kaciola kaže...

zakon!

ivana kaže...

odlicno, nisam ni znala da tako nesto postoji:)

ja jedva cekam da barem zivim u svom stanu u kojem cu moci busiti zidove kako hocu, i raditi malo vece promjene od premjestanja namjestaja:)
(ne trebam birati laminate, dovoljno da biram namjestaj:))

ovdje sam vec par puta promijenila neke sitnice po stanu, cisto da bude vise "naš" :)

Tatjana kaže...

Ovo mi se jako,jako sviđ,Baš jako!
Hvala na posjeti!

Unknown kaže...

Ovakvo što još nisam vidjela, predivan je laminat! I ja bih takav! Ne smijem to ni reći mužu, stavili smo hrastov parket nedavno, mislim da bi poludio :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails