srijeda, studenoga 10, 2010

Mirisni muffini

Jučer je nekome u mojoj kući zagorio krumpir (I'm not naming names) i nakon nekoliko sati zračenja još se osjetio onaj grozni miris zagorene hrane svugdje po kući. U nekom trenutku je ipak trebalo zatvoriti prozor, jer čak ni u Dalmaciji nije toliko toplo, a ko za inat nisam mogla pronaći nijedan od milijun svjećnjaka za eterična ulja koje posjedujem.
Onda sam se sjetila trika koji me je prošle zime naučila mama, kako prekriti neugodan miris u kući, nakon što nešto zagori ili kad kuhate svinjske nogice, suho meso i slično, a popodne dolaze gosti na kavu. Ispečete aromatične i mirisne kolače! Najbolje, s puno cimeta.
Cimet se voli sa zimom, a i sa jabukom i citrusima, pa sam nabrzinu zamiješala jednostavne muffine, u koje sam ubacila malo zobenih pahuljica, jogurta, ribanu jabuku, malo limoncella kojeg sam donijela nedavno od bake i naravno, nasula poprilično cimeta. Odlična bi bila i korica limuna i naranče, ali oni mi još nisu dozreli. Petnaest minuta kasnije, kuća je mirisala na kolačiće, a imali smo šta i prigristi.
Eto, možda nekome pomogne.

4 komentara:

heklica kaže...

Ovo je ozbiljno iskušenje za moju dijetu!!! Sama slika mi miriše sa ekrana :)))

Anonimno kaže...

Odlična ideja kako se riješiti "nepoželjnih" mirisa u kući i fino papati:)

Pusa.

Tincha kaže...

Stvarno izgledaju primamljivo.

Anonimno kaže...

e pa sad sam gladna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails