srijeda, listopada 20, 2010

Tko je za pletenje?

Dragi moji, ovaj blog nije jedino što sam zapostavila u zadnje vrijeme. Imali smo doma šušur prve kategorije, i najljepše vrste, jer mi se prošli vikend udala mala sekica. Ja sam još pod dojmom i uzbuđena ko kad sam se ja udavala, što je i red, jer sekica je jedna jedina. I htjela bih s vama podijelit neke detalje s vjenčanja, neke smo stvarčice (konfete, npr) i sami radili, a ispale su neloše, ali u navedenom šušuru nismo ih uspjeli uslikati. Uslikala ih je fotografkinja, pa kad se toga dokopam, podijelit ću neke stvari s javnosti (uz suglasnost glavne zvijezde, naravno).
U međuvremenu, čak je i u Dalmaciji zahladilo. Do prekjučer smo se nekako još izvlačili na ljeto, barem je meni u glavi tako bilo, sjedenje na suncu, lagana robica, ljetne bojice i hrabri piciginaši. E sad je zaburilo i zakišilo i neki led mi se zavukao u kosti, tako da sam napokon prihvatila da je jesen.
A uz hladno vrijeme moja prva asocijacija je pletenje. Prošla je zimska sezona bila prva nakon puno godina u kojoj nisam plela. Bubamarac je tad imao tek par mjeseci i s njim sam imala pune ruke posla 24/7, jedva sam stizala skuhati nekakav ručak i obaviti minimum kućanskih poslova. Sad je nešto veći, i iako je u onoj zahtjevnoj fazi kad želi hodati dok ga netko drži za rukice, uz njega se može puno više toga, pa smo čak muž i ja počeli opet  zajednički gledati serije na laptopu. Stoga se nadam da ću uspjeti uskoro i pronaći neko vrijeme da zavrtim igle pokoji put, i da i sebe i Bubamarca počastim s nekakvom zabavnom kapom i šalom.
Prije nego se uhvatim posla, morat ću ipak dovest kuću u normalno stanje nakon stampeda gostiju od prošlog tjedna (još perem posteljinu i peglam stolnjake), a i izgleda da nas čeka branje maslina ovaj vikend. Taman dovoljno da glavica smisli šta ću uopće radit (već sam pribavila neke lijepe i mekane vunice).
Tako da, u međuvremenu vas ostavljam sa slikicama šala kojeg sam radila prije dvije sezone. Cijeli proces je opisan na mom starom blogu koji nije imao sreće, pa ako netko želi napraviti nešto slično, može saznati kako to napraviti ovdje.
Šal je jako efektan i topal, i izmamio je puno komplimenata, jedina mu je mana što je vuna takva da ostavlja dlačice po odjeći, koje onda kasnije treba skidat.

Eto, sretna jesen! (hahahaha, mogu zamislit kako ovo izgleda onima na kontinentu)

2 komentara:

VolimBoje kaže...

Vrlo lijep šal. Istina, jesen asocira na pletenje, stoga se i ja ovih dana budem uhvatila svojih igli!:)

ivana kaže...

draga moja, i kod mene ista faza - jesen je u stockholmu vec neko vrijeme očita:) i jako je lijepa - lišće, šarenilo, većinom vedro i sunčano vrijeme:) ja pletem vec naveliko - isplela dva para "handwarmersa" iliti rukavica bez prstiju:) skoro dovrsila jednu torbu, i trenutno pletem robbu šal:) a inače, htjedoh reći da je ova mustra za šal koji si isplela odlična - plela i ja takav - brzo ide, dobije se na dužini a šal je topao i lagan:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails