utorak, listopada 26, 2010

Sezona je napokon počela

Kolegica i ja svaki dan sve kasnije dolazimo na posao. Nju je očito uhvatila jesenska pospanost pa joj se teško ustat ujutro, a ja se od 6 do 7 uhvatim pletiva uz kavicu ko pijan plota. U nekom trenutku pogledam na sat i vidim da bih trebala krenit, ali pomislim „ma još samo jedan red“.
Moja misija skretanja pozornosti sa vijesti na obitelj i hobije je očito uspjela, budući da sam se jutros putem prema poslu čudom čudila zašto je jedna cesta u Solinu još blokirana. Promakla mi je, naime, vijest da neki čovjek od jučer popodne stoji tamo s bombama, a oko njega specijalci. Umjesto time, ja sam se jučer bavila slaganjem kocki po podu, škakljanjem i glupiranjem, a i proglasili smo da je Bubamarac prohodao, pa sada samo hoće vježbati, što radije čini s nečijim prstom u svojoj šaci.
Kad je Bubamarac zaspao, pogledala sam prema mašini iz koje bi bilo korisno izvaditi suđe, prema robi koju bih mogla složiti, i prema klupku vune s iglama, i odlučila se za ovo treće.
Šta pletem? Kapu na sove. Za Bubamarca. Ideja mi je ustvari napraviti iste kape za mene i njega, da se zna da je moj. I ako mi dotad ne dosadi pattern, jednu tamnosivu za njegovog tatu, pa ćemo biti jedna usovljena obitelj.
Nedavno sam se nakon sto godina ulogirala na Ravelry, fantastičan site za sve koji vole pletenje i kukičanje,  i prvo što sam ugledala bila je ta kapa, koja je očito na Ravelryju hit sezone. Što uopće nije čudno, jer je preslatka, a prilično jednostavna za napraviti. Malo igre običnim pletenicama i par dugmića  - eto male slatke sove. Upute za izradu su besplatne ovdje, a evo kako to kod autorice izgleda:
Foto via Penguin Purls

3 komentara:

Anonimno kaže...

Jako lijep rad!
Uvijek se divim osobama koje znaju izrađivati ovakve divne stvari, ja na žalost ne znam:))
Za sada:)
Zato uživam gledajući radove kreativki koje to znaju odlično raditi, a među njima si i ti.

Veliki pozdrav iz burovite Rijeke.

Vera kaže...

I ja ne volim kad neko nema ono "Follow" Ali ja kako sto vidim imam.

Pozdrav, Drenka

heklica kaže...

Pozdrav! Kapa je preslatka, a koincidencija je da sam i ja jednu završila pre dva dana! :) I sad oprana sedi i suši se i čeka da dobije oči :) Nisam koristila ta uputstva, ali su mi poslužila kao inspiracija.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails