nedjelja, veljače 03, 2013

Majmun radi što majmun vidi

Postoje neki pinovi na Pinterestu koji su tako neodoljivi. Znate na koje mislim, to su oni koji se non stop pojavljuju s komentarima u caps lock, poput "THIS IS AMAZING, I MUST DO THIS!!!"
Ponekad sam malo skeptična jer mi izgleda prejednostavno i prelijepo, pa se pitam kako to prije nigdje nisam vidjela. Ali, odlučila sam isprobati par stvari.

Jedna su ovi tulipani u čaši

Image found here 

Iako su ovi tulipani samo u vodi, ispod njih na pinterestu kažu da se u čašu stave prozirni ukrasni kamenčići, na njih položi jedna ili više lukovica, a zatim stavi još malo kamenčića oko lukovica da je drže. Voda se ulije do ispod lukovica, kako bi one  pustile korijenje koje možemo vidjeti, i stavi na mjesto gdje ima svjetla. 
Prozirnih kamenčića, srećom, imam. Ili barem nečeg dovoljno sličnog. Naime, prije više godina prolazila sam pored autobusne stanice kojoj je netko razbio one bočne staklene zidove. Otkrila sam da su ti komadići jako lijepi, i nisu oštri, pa sam ih pokupila koliko sam mogla i donijela kući. Kasnije sam još neko vrijeme trpala kamenčiće u torbu kada bih prolazila pored razbijenih stanica, što je u ovom gradu začuđujuće često. 
Kamenčiće sam držala u jednoj posudici kao ukras, a dio njih sam polijepila na jedno ogledalo običnim univerzalnim ljepilom, i dan-danas ga krase. 
Uglavnom, isprala sam svoja skoro zaboravljena stakalca i ubacila ih u vazu, na nju poslagala 5 lukovica tulipana, učvrstila ih malo i dolila vodu po uputama, tako da sada samo čekamo. Nadam se da će uspjeti, ne samo zbog tulipana, nego mi se projekt čini i kao dobar način da Bubamarac nauči kako rastu biljke, da sam vidi kako puštaju korijenje, a prema gore se razvija zelena biljka. 




Drugi pin koji mi je totalno neodoljiv je onaj sa sijanjem limuna iz sjemenki, ali o tome detaljnije kada sve to ekšuli napravim. 


Broj komentara: 5:

Sonaj kaže...

Ne vjerujem očima:)Svaka čast na tvojim istraživanjima i rezultatima:) BTW oni sukulenti iz prošlog posta su me oduševili..Bila sam malo skeptična kada si ih ovlaš poturala ..Stvarno imaš "zeleni prst" ..Bravo majstore..Svaka pohvala:)

naldor kaže...

Zanimljivo!moramo ispobati :)

Marinica kaže...

Zanimljiva ideja, pogotovo jer može biti edukativno za klince :) Mislim da će ti to baš lijepo izgledati!

pckristina kaže...

Jedva čekam da vidim kako ti je uspelo, pa da i ja probam :) Srećno!

Unknown kaže...

Jako lepo! Nadam se da ce uspeti :)
Marija
afroditacreations.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails