utorak, siječnja 29, 2013

Zeleni prst

Kod nas je sunce i meni je duša već pomalo u proljeću, pa evo u to ime biljni update. Moj vrt sukulenata odlično napreduje, te divne biljke upravo uživaju kada ih zaboravim i niti ne pogledam po, recimo, desetak dana. Ovo je razdivljana ekipa koju sam posadila ljetos: 



Već mjesecima kradem grančice gdje god ih nađem, i badam u svoje posudice, a jedan mi je prijatelj donio po listić od svega sukulentastog što je našao na balkonu svojih roditelja. Položila sam te listiće na zemlju i SVI su se primili.

Za primanje tih malih "startera", kojima ne treba puno ni mjesta ni zemlje, koristim stare šalice. Seka mi je poklonila ove divne vintage šalice koje su mi ustvari nepraktične za originalnu namjenu, pa su ostale u kutiji dok se nisam sjetila da ih mogu ovako upotrijebiti. 



Na isti način upotrijebila sam i čajnik iz seta

Ovu sam puzavu viseću biljku (oprostite mi, bolji poznavatelji cvijeća, ali nemam blage veze kako se šta zove) donijela od bake, staro lišće joj je s vremenom požutilo, a ona je za ovu sezonu pustila hrpu malih rozetica - očito ima velike planove. 


3 komentara:

Marinica kaže...

Koje divne biljčice! Baš su slatke.. a u šalicama super izgledaju :))

naldor kaže...

predivno! drago mi je da su se svi primili:)! salice su savrsene ...inace ih obozavam...a o cajnicima da ne pricam :)

JuDe kaže...

Hahhahha, k'o da čitam svoj post! I kod mene jedino sukulenti, izrazito otporni na moj zaborav mogu preživjeti. Super izgledaju u ovom servisu! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails