četvrtak, kolovoza 23, 2012

Reciklirane jogurt kantice

Zalaufala sam se!

Pukla me neka inspiracija i jedna mi zanimacija odmah pokreće drugu. Kad mi je počeo godišnji odmor (2.dio), uhvatila sam se rasčišćavanja i organiziranja nekih pretrpanih ormara u kuhinji.
Upalila sam vrlo strogi skener koji provjerava svaku stvar: koristi li se, a ako ne, može li se koristiti za nešto drugo?
To me dovelo do otkrića da imam prepunu kuću plastičnih kantica od jogurta (ustvari, to uopće nije bilo otkriće, znala sam da ih imam milijun, ali su bile dobro skrivene na razna mjesta, da ne vidim više od jedne u isto vrijeme).
Ne znam kako vi, ali mi smo zadnje dvije godine opsjednuti velikim pakiranjima čvrstog jogurta, a nisu nam strana ni velika pakiranja kiselog vrhnja. Pogotovo čvrsti jogurt nestaje brzinom svjetlosti zahvaljujući prijateljima koji mi donose domaće pekmeze: čvrsti jogurt i žlica bilo kojeg domaćeg pekmeza nam je omiljeni desert, a s malo zobenih pahuljica savršen doručak.
Ti jogurti dolaze u velikim plastičnim kantama solidne kvalitete (malo čvršća plastika), i stvarno ih je šteta baciti. Neke smo već koristili kao kontejnere za bojice i pastele, ali su malo ružni sa onim istaknutim reklamnim natpisima.
Pa sam uzela bijelu temeljnu boju u ruke i obojala nekoliko kanti.
To nije bilo baš kako sam zamislila. Tri do četiri sloja temeljne boje, pa ipak se vide slova i slike na kantici. Moram napomenuti da su dva sloja temeljne i jedan sloj lak boje bili dovoljni da se tamnosmeđi krevet i stol pretvore u bijele, ali ovdje je kontrast tamnih slova na bijeloj podlozi jako težak za pokrivanje. Na idućim ću kanticama probat s nekom boljom bojom (primam prijedloge), možda i drugima osim bijele, ali šaljem hint Vindiji da razmisle o kartonskom omotu sa nazivom proizvoda, koji se može staviti u reciklažu, a da nam ostane bijela, za sve upotrebljiva ambalaža.
Svejedno, nakon salvetiranja dezen privlači pažnju s pozadinskog šuma, pa ne izgleda loše.




Ove se kantice mogu koristiti stvarno za svašta. Imaju dosta dobar poklopac, pa možete u njima držati hranu, razne male stvarčice po kući, spomenute bojice i školski pribor.. Ja sam odlučila u svoje prve saditi cvijeće. A to je već tema za, nećete vjerovati, još jedan post.

Broj komentara: 8:

jubistacha kaže...

Ne mogu vjerovati, kao da sam ja pisala post ;) Samo što sam ja premazala svoje kantice onom bojom po kojoj se može pisati kredom. Baš sam jučer nešta posadila ali nisam stigla slikati. One manje će poslužiti kao spremište za nešto ;)

pckristina kaže...

Ovo je odlična ideja! I mi ih imamo mali milion po kući, žao mi ih baciti, a nikako nisam smislila šta sa njima. Verujem da će odlično posužiti u dečjoj sobi za sve i svašta. Hvala ti na odličnoj ideji :)

Angie kaže...

Super su kantice.... a posebno ti zavidim na spremanju i skeniranju... i meni bi dobrodošao jedan sken nakupljenog blaga...

tena kaže...

@jubistacha, obavezno uslikaj, baš me zanimaju tvoje kantice.
@pckristina: u dječjoj sobi kontejnera nikad dosta :)
@Angie: tek sam dva-tri ormarića proskenirala, ima toga još.

Sanja kaže...

Ja sam imala fazu kantica i još uvijek ih skupljam, a najviše njih sam pretvorila u ukrasne tegle za cvijeće i dok sam radila na njima isto sam pomislila zašto nisu bijele! Ja sam pokušavala svašta, od oblačenja u tkaninu, u das-masu, do bojanja i dekupaža, a da bih dobro prekrila podlogu koristila sam gustu bijelu boju u nekoliko slojeva tapkajući spužvicom, no čitajući tvoj post, mislim da bi neka tamna temeljna boja savršeno prekrila površinu!
Tvoje kantice su pravo osvježenje i jako lijepo si ih preuredila!
Lp

tena kaže...

Sanja Matina, kao što vidiš na ovoj lijevoj kantici, daleko je to od asvršenog pokrivanja. možda sam trebala nanositi spužvom deblje slojeve, tapkati kako si rekla. Srećom imam ih još desetak za eksperimentiranje.

Sanja kaže...

ma nemoj previše gledati u male nedostatke, no svakako probaj tapkati boju spužvicom :)))

pckristina kaže...

Pokušaj oprati kantice u perilici za suđe na višoj temperaturi. Meni su tako (doduše, nehotično) neke kutije prilično izbledele. I to baš takve sa naštampanim slikama.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails