utorak, ožujka 13, 2012

Hirovita veljača/ Capritius February

(please scroll down for English version)

Nije bez vraga što sam zapostavila blog.
Zapostavila sam, ne bi čovjek vjerovao, i pletenje. Ja, koja sam plela i na 35 stupnjeva u hladu.
To nije baš cijela istina, zapostavila sam pletenje nakon što sam isplela cijeli džemper.
Priča ide otprilike ovako: počela sam plesti February čipkasti džemper-majicu, i najveći dio isplela u onih nekoliko dana kad je Split bio u snijegu i ledu. Tad mi se činilo da će biti gotov do kraja tjedna.
Onda sam shvatila da je to ona vrsta džempera na koji se zašivaju rukavi, prednji i zadnji otvor pletu iz sto dijelova i tako dalje. Trebalo mi je to biti dovoljno. Ali, ne, ja sam pomislila "pa možda ovaj put i ne bude tako strašno".


Vraga. Nije to za mene.
Slijedila sam upute ko zadnja štreberica, ali kad sam zašila prvi rukav (još je samo šivanje relativno okej, jer je pattern čipkasti pa se ne kuži, sve izgleda prilično...namjerno) vidjela sam da to ništa ne valja. Rupa za rukav je bila premala, rukav malo preuzak, i kad sam to zašila, nije se dalo navući preko mojih (tanašnih!) ručica.
Pa sam se vratila par koraka nazad i povećala tu rupu. Zašila opet sve i dovršila obrub.
I stavila džemper sa strane. Nisam ga htjela ni probat od straha da će ispast da opet nije dobro.
Sve tako dok nisam vidjela statitstiku na blogu, skužila da nisam pisala sto gladnih godina, i da bih baš mogla i obuć taj džemper koji sam isplela i uslikat se.
Naravno, i dalje je preuzak. Može se obući, ali ovaj dio s rukavima ne štima. Isto tako, sad kad je to sve gotovo, ne vidim razlog da se otvor za glavu radi na taj komplicirani način, a ne na onaj na koji sam plela Lidiju.
Tako da mislim da se vraćam još par koraka i spajam džemper na način na koji znam. Pa ga možda i obučem do kraja Marta, kad je već pobjegao Februar. 

Još moram dodati da se dvotjedno izbjegavanje pletenja jako pozitivno odrazilo na čistoću moje kuće, što mi je dalo malo mislit.



It's not coincidental that I've neglected my blog.
I've neglected my knitting as well. And that's me, the person who used to knit a sweater with 35 degrees Celsius  in shade. 
Well, that's not the whole truth, I started neglecting knitting after I've knit an entire sweater. 
The story goes something like this: I started knitting February lacy sweater, and made the most of it ina few days when my town was covered in snow and ice. It seemed at the time the project would be finished by the end of the week. 
Then I realized it's the kind of sweater with sewing in the sleeves, and the front and back ar made in a hundred separated parts. That should have been a queue. But no, I thought "maybe this time it won't be so awful". 
I was wrong. It's not for me. 
I followed the instructions like the biggest geek, but after sewing in the first sleeve (sewing itself was relatively OK, because of the lacy pattern everything looks in its place) I saw that it was all wrong. The armhole was way too small, the sleeve a little too tight, and after sewing it all together, it wouldn't go over my arms. 




So I went back a  few steps and made the hole bigger. Sewed it all again and finished the brim. 
And I left the sweater out of the way, wouldn't even try it on cause I was afraid it would again not be good. 
Until I saw my blog statistics and realized I hadn't written anything in ages, and it would be good to finally try that sweater on and take a few pics.
Of course it's still too tight. I can put it on, but the sleeves aren't working. Also, now that it's finished, I can't see a reason why I wouldn't make it in the same way I made my Lidija shirt.
So I think I'll be going back a  few steps one more time and make it in the way I know works. Then maybe I'll wear it at least by the end of March.
Another thing a realized in the two weeks of avoiding to knit is that it has an amazing effect on how clean my house is. I'm gonna have to think about that.

Broj komentara: 6:

Anonimno kaže...

Kako ono bese..... ako zelite da dobijete vise vremena, radite kucne poslove manje... jer prasine ce uvek biti, kao i sudova u sudoperi... sto se ipak ne odnosi i na prljavi ves :) :) :)

Angie kaže...

Ti imaš problema??? Ništa ja to ne kužim, rukav, zašij, odšij... U svakom slučaju, svaka čast na volji i upornosti!

heklica kaže...

Hm, a ko bi rekao da se spajaju. Ja sam mislila da se plete kao February Lady Sweater, u jednom komadu. Probaj ga blokirati, možda uspeš malo da ga rastegliš.

Just Cake Girl kaže...

Uživaj u ostatku pletnja :)izgleda super zasad!

honeysuckle kaže...

Sad si me bacila u bed - taj pulover sam i ja namjeravala plesti, a isto uvijek imam problema s tim nesretnim ušivanjem rukava. Ništa, čekat ću da vidim kako će ti ispasti modifikacija rukava ;-)

Unique Hrebina kaže...

Navrati na moj blog i uključi se u malu igricu... da se malo igramo :)
http://unique-hrebina.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails