ponedjeljak, prosinca 05, 2011

Duboko modro more

Evo još jednog džempera za Bubamaronju. Najvećim dijelom sam ga isplela u tjedan dana kada smo svi doma bili bolesni, i uglavnom sjedili ispred ekrana uz crtiće s pingvinima ili pandama i čaj s medom.





Building blocks je ingeniozan pattern, budući da se na vrlo jednostavan način dobije odličan efekt u bojama. Na ovom projektu sam prvi put probala Intarsia colorwork, za koji sam iz nekog razloga godinama vjerovala da je teži od Fair Isle – koja zabluda!
Kombinacija boja: duboko more + boja pijeska, se tako fino kontrastira da je čak i Bubamaronja nakon prva dva reda ciglica rekao „wow, lipo!“. Sad još fale dugmići, koji će najvjerojatnije biti sedefasti, tako da se zadržavamo na plaži.
Vuna je opet iz Bugarske, Schachenmayr nomotta Eytra merino premium, relativno tanka, a jako topla i ugodna za nošenje, tako da vjerujem da će džemperko itekako poslužiti svrsi. Ako ikad padnu temperature, trenutno je grozno jugo i temperatura je oko 16 stupnjeva.

3 komentara:

Neustrašiva domaćica kaže...

Prelijep je!

Anonimno kaže...

Presladak je! :)
Lijep pozdrav!

Anonimno kaže...

aaa, divan je! A miš mali će u njemu izgledat još slađe (ako je to moguće)! Da bar znam (čitaj - imam volje) tako plesti....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails