subota, listopada 22, 2011

DIY vješalica za jakne

Ovaj post moram započeti tako što ću javno reći svom mužu da je bio u pravu, a ja sam bila u krivu.
Naime, prije nekoliko mjeseci pomagao je jednom prijatelju skidati staru lamperiju sa zidova. Morate znati jednu stvar o mom dragome, voljela bih da je i mene prije x godina netko na to pripremio. On ne može podnijeti da se baci nešto od drva. Kad vidi drvo, moja ljubav vidi mogućnosti, iako otkad ga poznajem, pa do prošle godine, nikad ga nisam vidila da je od drva napravio IŠTA. Uglavnom, long story short, tu lamperiju koju je prijatelj digao sa zidova on je uredno dovukao kući.
Ja sam, naravno, dobila osam različitih alergijskih osipa kad sam vidjela ispred kuće tu hrpu dasaka iz kojih su virile ruzinave brokve (ilitiga rđavi čavli). Samo sam pomislila „Tetanus alert!“ i inzistirala da se maknu negdje gdje ih Bubamaronja neće pronaći, a ja neću gledati.
Sudba je htjela da smo se pošteno dekintirali ovom selidbom, a ostalo je još nužnog namještaja koji nam fali po kući.
Dok nije zahladilo, nismo uopće ozbiljno shvaćali činjenicu da nemamo nikakvu vješalicu za jakne. Ali otkad se spustila bura, postalo je evidentno da ne možemo cijelu zimu ostavljati jakne i kapute po kauču i namještaju.
Odjednom, veli moj muž: a imaju ove neke stare kukice, mogli bi napravit konstrukciju od onih dasaka, obojat ih i imamo vješalicu.
Uglavnom, evo, ništa lakše (ako imate starih dasaka koje se muvaju po kući i nekoga tko zna s pilom, bušilicom i tiplima).







Većina DIY vješalica za kapute na internetu sastoji se samo od jedne daske na koju su učvršćene kukice. Mi smo ipak išli na konstrukciju koja pokriva komad zida, jer je mene netko nekad naučio da nije idealno ako su jakne u direktnom kontaktu sa zidom, budući da će ili one isprljati njega, ili zid njih.
Nakon što smo izmjerili širinu i dužinu željene vješalice, dragi je ispilao oštećene rubove, sve smo ih obrusili i obojali bijelom mat bojom. Išli smo na amoreć shabby, ali ne onaj „nanijela sam osam slojeva različitih boja i sredstava i brusila u međuvremenu i posipala vilinskom prašinom“ shabby, nego onaj „to smo mi onako malo samo štrc brc prebojali“ shabby. Lijeni shabby.
Jako brz, jednostavan i simpa obiteljski projekt, na koji, budući da nam je stan jedno veliko gradilište, nismo potrošili ni lipe.

Broj komentara: 12:

Suzana kaže...

Odlična vješalica. Kladim se da ćete sad još par stvari sami sebi napraviti.

koryanshea kaže...

bravo vi, vješalica je super!

Anonimno kaže...

Odradili ste super posao i dobili jako lijepu vješalicu! Bravo:)

Sanja kaže...

Sve mi se čini da su obiteljski projekti tek počeli a otvorenje ste napravili s ovom odličnom idejom! Stvarno je super a i vas dvoje ste super jer ste našli jednostavno rješenje za vješanje kaputa! Bravo!!!

Just Cake Girl kaže...

Odlična ideja!!!!

mmirandam kaže...

Nice. Em praktično, em dobro figura :). Tko će ti sad dragog zaustaviti sa drvetom i shabby-em ;)

eda kaže...

haha, baš si ga dobro nazvala - lijeni shabby!!!
i vidim da si naučila lekciju - muž je uvijek u pravu:))
a vješalica je baš odlična!

pckristina kaže...

Svaka čast mužu! Odlična ideja i još bolja izvedba!

Marina kaže...

vješalica je savršena, ovo mi ide na diy listu kad jednog dana kupimo vlastito gnijezdo :)
bravo za mužeka i tebe - dobar ste tim ;)

honeysuckle kaže...

Super vješalica!

Sara kaže...

Odlična vješalica :D

Unknown kaže...

Super vješalica, ja sam trenutno u procesu izrade drvenih polica za knjige.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails