četvrtak, kolovoza 19, 2010

Kredenca

Otkad smo preselili, moja je mama htjela jednu staru kredencu iz 1950-ih u trpezariiji. Ustvari je bacila oko na staru bakinu koja je sjedila u šupi u Slavoniji, ali se tada činilo jednostavnije pronaći neku bližu nego prebacivati ovu iz Splita. I tako su moji roditelji redovito obilazili RETO-centar i zapitkivali sve koje poznaju imaju li koju kredencu koje bi se htjeli riješiti, ali sve što su pronašli je odgovor "A mi smo to imali na vikendici, a ne znam gdje je sad". Na kraju su ipak dovukli staru bakinu.

Prije dvije godine to nam je bio najveći projekt. Trebalo je prepraviti oštećene, rasklimane i crvima izjedene dijelove, a onda smo je obojali u prilično sličnu kombinaciju boja u kojoj je već bila. To nam se ionako najbolje uklapalo u prostor.

Ovako je izgledala kad smo je tek obojali, stavili nove ručke i vratili na mjesto. A dolje su slike koje pokazuju kako izgleda danas.



Broj komentara: 7:

Biljana kaže...

Bravo draga, kredenca ti je prelijepa, ja vec dugo uzdisem za jednom.....Odlicnoooooo:))))

Sanja kaže...

Odlično!!! Stare kredence svakako treba obnoviti i koristiti, jer oni su napravljeni tako da ih mogu koristiti generacije i neće se raspasti kao ovi kupovni danas...sviđa mi se kako si obnovila svoj stari kredenc :)))

Nasmijano nebo kaže...

Joooj, ti stari kredenci nose neku čaroliju u sebi. Zrače njome prije preuređenja, ali bome i nakon...
Kada bi barem više tih kredenaca moglo biti spašeno, kao što ste mama i ti uspjele. Bravo! Odličan rad.

tena kaže...

Hvala, cure :D mi imamo pik na još jednu u bakinoj šupi, samo da smislimo gdje bi ju držali :)

Goge kaže...

Ti imaš još jedan kredenc? Blago tebi. Ja tragam za jednm ovakvim već dugo. Iako ne znam gdje bih ga smjestila dok ne nabavim vikendicu, silno ga želim. Odlično obnovljeno.

Sandra Z kaže...

Znam da poprilično kasnim s komentarima i uživanjem u tvojem blogu. Ali nikad nije kasno, je'l da. Krenula sam pregledavati i diviti se. Pa sam eto u pauzi toga morala stat' i napisati ovaj komentar. Očarana sam svime što sam do sada vidjela ... a idem i dalje :)) Lijep pozdrav, Sandra Z.

pckristina kaže...

Imam i ja jedan vrlo slican kredenac. Pre par godina mi ga je mama restaurirala i obojila u plavo-belu kombinaciju. Obozavam ga!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails