četvrtak, rujna 13, 2012

Bebe biljke

Ipak nisam potpuni vrtlarski fail! Tjednima sam gledala u one svoje biljčice koje sam pobadala u zemlju i pitala se hoće li se išta od toga primiti i hoće li se moja ljubav prema sukulentima morati ograničiti na pinanje lijepih slika. Onda sam odlučila malo bolje zalijevati (dotad sam zalijevala jako skromno) i brzo sam skužila kako se sve biljke koje sam posadila kao reznice drže sasvim lijepo i čvrsto.


S listićima je bila druga priča, dosta njih se jednostavno sasušilo, posmeđilo i praktički nestalo na zemlji. Neki se i dalje drže, izgledaju kao da su prije par dana položeni, ali se ništa novo na njima ne događa, pa ih ne diram i čekam. Ali iz jednoga je krenula nova beba escheveria!Kad sam je ugledala, bila sam van sebe od radosti. Kako je to čudesno, cijela nova biljka koja raste iz jednog listića! Dobrodošla moja mala bebica! (uf, kako ovo zvuči.. znam što mislite, i ja to mislim)

Ova malena je bila tako žblj kad sam je ubacila u zemlju, a sad je sva "I'm so cool!"


Broj komentara: 8:

Anonimno kaže...

Bravo Bravo !!
Bas sam se pitala sta se desava kod tebe po tom pitanju, posto sam i ja probala ... stavila sam par listova na zemlju i prskam ih vodom... da vidimo sta ce biti :)

Pu pu, sve je slatko :)

jednababaroga kaže...

Prekrasno izgleda
Ja sam totalni antitalnet za biljke :(

Marinica kaže...

Lagano napreduje, sigurno će uskoro biti još ljepše pa će drugi pinati i ove tvoje slike :))

Sonaj kaže...

Iako nemam " zeleni prst" , kako se u narodu kaže,i biljke me neće , a moje znanje i volja su minimalni, ova tvoja "dječica" izgledaju predivno:) Sretno.

naldor kaže...

jeeeiii!!! bas mi je drago da su uspjele vecinom sve biljcice!nice!

Marina kaže...

obožavam succulente baš zbog toga kaj je nepredvidljiv.... ponekad neće i neće uspjeti, a onda ostavim list na komadu zemlje kraj prozora kroz koji prži sunce i potpuno zaboravim na njega, da bi me odjednom dočekao bebač-succulentus :-)))

koryanshea kaže...

super za biljčice :) kod mene su se uselile dvi čuvarkuće, pa sad gledam hoće li se primit. nego, gle: http://2busybrunettes.com/2012/04/18/i-heart-earth/ - upute za skidanje slike sa ambalaže plastične :)

jednababaroga kaže...

Svrati na moj blog po nagradicu :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails