ponedjeljak, srpnja 25, 2011

Kraljevsko zapečeno povrće

Obožavam vijesti o princezi Kate. Em volim vidit šta je obukla, em se volim malo zgražat kako je premršava, em volim popratne tekstove, koji uvijek daju novu perspektivu na moj život.
Recimo, kad sam pročitala ekskluzivnu vijest kako su se preselili u neku kuću gdje nemaju nikakvu poslugu, a Kate sama kuha i čisti, popraćeno ekskluzivnom fotografijom kako kupuje tjesteninu, omekšivač za robu i jednu krpu za prašinu, pomislila sam „Wow, živim ko princeza!“.
Onda se pojavila vijest kako je Kate nastavila sa svojom royal dijetom, i moram reć da me steglo oko srca kad sam pročitala njen menu: za doručak jaje, za ručak borovnice (! Da, dobro ste pročitali!), za večeru juhica. Zamislite pokore, princeza u jednoj od bogatijih zemalja svijeta, može si priuštiti bogovsku hranu, ima figuru na kojoj bi pozavidjele mnoge manekenke, a ruča borovnice svaki dan. Da je tako završila Pepeljuga, bila bi se vratila kod zlih sestara di je bar mogla pojest tanjur leće ili prosa.
Tako da ispada da živim i bolje nego princeza. Jer unutar svog budžeta mogu jest svakakve delicije, i nitko mi ne zagleda u svaki centimetar na tijelu.
Navodno princ William nastoji biti podrška svojoj bajnoj djevi, a njegova ideja podrške je da joj stalno govori da je prekrasna. Moram priznat da nisam sigurna je li to pametno. To može značit „prekrasna si, možeš se opustit“, a može značit i „prekrasna si kad jedeš borovnice za ručak, samo tako nastavi“. Stoga sam ja ipak mišljenja da bi William trebao reći „Kate, ne ponašaj se kao iskompleksirana tinejdžerka. Ne tražim da naručiš pizzu, al daj jedi nešto normalno i barem mijenjaj šumsko voće za ručak“.
Bar je ovo doba godine idealno za brojne delikatese koje će zadovoljit i najveće hedoniste, a opet mogu proć kao dijetalne, ako vam je do toga baš stalo.

Kao recimo, moja all time favorite ljetna večera:

ZAPEČENI PATLIDŽANI I RAJČICE
(da, ovo je razlog zašto pišem cijeli ovaj post, koga briga za nekog tamo princa i princezu i priče koje su najvjerojatnije izmislili novinari)

Dakle, treba vam:
3-4 patlidžana, po mogućnosti iz organskog uzgoja
3-4 poveće rajčice, također
Na isti način mogu se koristiti i tikvice, ali moje je iskustvo da ako napravite sve troje, tikvice su najmanje fine i zadnje ostanu.
Patlidžane prerežite popola uzduž, a rajčice poprijeko, i poslažite u tepsiju.

Punjenje:
Nasjeckajte puno češnjaka i peršina. „koliko je to puno?“ obično pita moja sestra. Recimo, 10ak češanja češnjaka i vezica peršina.
U to umiješajte soli po želji, 4 žlice krušnih mrvica i dolijte maslinovog ulja da sve poveže u finu smjesu. To je smjesa kakvu ja pravim i za punjenje artičoka, s tim da u ovu možete dodati i parmezana (ne ti, Kate,inače nećeš izać iz teretane do rujna) ili još začinskog bilja, npr bosiljka.
Na svaki komad povrća stavite oko prst debeo sloj punjenja, pa sve ubacite u pećnicu na nekih pola sata do 45 minuta na 200 stupnjeva. Ustvari je najvažnije da se patlidžan dobro ispeče.



Ovo se može jesti kao prilog, ali meni je dovoljno za cijeli obrok, pogotovo za večeru. Mislim da bi spalo pod preporuku većine nutricionista, a ako ste imalo fan povrća i ovog dalmatinskog češnjak-peršin-maslinovo ulje okusa, pripremite se na ogromnu količinu „mmmmmmmm“ i „ahhhhhhhhhh“.




Gladna sam - misli Kate - a mogla sam stat u ovu šesnu veštu i da sam pojela one pome i balancane.

4 komentara:

mmirandam kaže...

Jadna Kate:(( 'Ko bi ti izdrža???
A tvoje punjenje balancane i pome izgledaju baš mmmmm. Morat ću probat- djeca mi baš nisu fanovi povrća (s neke 2 godine-odjednom je sve iti malo zeleno bljak)tako da smo većinom na povrtnim juhicama, ali ovo izgleda predobro.

heklica kaže...

E baš si me nasmejala ovim postom! :)))))

Hvala ti na receptu, ja se, evo, nakanjujem da ponovo krenem na dijetu pa sam u potrazi za dobrim receptima s povrćem. Ovo odmah ide na jelovnik!

Mala Trubica kaže...

nasmijala sam se na tvoj komentar Williamove podrške, s obzirom da kad sam pročitala u novinama da ju on uvjerava da je jako lijepa,nasmijala sam se sebi u bradu,jer smatram da bi bilo dobro po nju,da joj je dragi objasni da se mora malo schillat jer je prekrasna,a ko štapić privlači negodovanja od strane,nas koji ju jako volimo.recept je njami.

Lafić kaže...

I ja sam se od srca nasmijala na ovaj post :).

Recept zvuci slasno, planiram ga isprobati!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails