četvrtak, travnja 28, 2011

Vrtne pustolovine

Znam da se čini da sam zapostavila blog. Tj, ne čini se, datumi na postovima govore sami za sebe.
Problem je ustvari što sam vidila puno prekrasnih blogova. Pa sam postrožila kriterije, i sad mi nijedna moja fotografija ne valja. Smiješno je što to pokazuje koliko se i bloganje promijenilo s godinama, jer prije 5-6 godina bilo mi je sasvim normalno da nijedan post nema slike. Sad mi se to čini nezamislivo, a i imam dojam da mnogi koji tu dođu samo pregledaju slikice i ne zadržavaju se puno na tekstu (You know who you are. Ne osuđujem, i ja nekad tako).
Apropos hobija, ne bi čovjek vjerovao, ali ja još pletem. Kad sam pokrenula ovaj blog bila sam sva u salvetnoj tehnici, i nisam mislila da ću se u ovolikoj mjeri zakačit na igle. Uglavnom, razlog zašto ne objavljujem svoja pletiva je taj što sam si izričito i napismeno zabranila da do jeseni pletem kape.
Sjećate se kako sam komentirala da su neke kape koje sam radila bile toliko velike da sam počela preispitivati svoj strah od velikih projekata? Zato sam se uhvatila ljetne končane majce. Osim što ide malo sporije zbog malih igala koje moraju oplesti veliku površinu, projekt mi se zasad baš sviđa. Taman je dobra kombinacija repetitivnosti da nije potpuno dosadan, a i da ne traži puno koncentracije pa se može gledati TV, ili, u mom slučaju, plesti u dvorištu dok se dijete igra u svom skrovištu ispod mandarina.
Dakle, evo pletiva:

A evo i djeteta koje se igra ispod mandarina:


Ovo je doba godine meni najdraže za sjediti na našoj terasi, kad cvjeta sve redom, i sa svih strana dopiru mirisi, a horde komaraca još nisu doletjele iz pakla. Bubamaronja uživa sa svojim grabljama i klještima, mekanim lopticama i kanticama, i svako toliko pročešlja ostatke gnijezda od nedjelje da vidi nije li zaostao kakav čokoladni zeko.


Nema ni'ta.

Broj komentara: 6:

Suzana kaže...

Baš lijep osvrt. Radi ono što te veseli, čitaj i gledaj što ti se sviđa i čuvaj Bubamarca.

Sanja kaže...

Drago mi je vidjeti novi post na tvom blogu!
Končana majica će biti jako lijepa i najvažnije je da možeš uživati i u drugim stvarima kad pleteš :)))
I ja sam započela blog nekako istovremeno kad i rad salvetnom tehnikom, ali isto tako volim i igle i konce i krpice...i svašta, a inspiraciju i volju mi daju upravo vrijedne blogerice kao što si i ti :))) Zato, što god radila, ako veseli tebe, veselit će i nas koje gledamo i čitamo!
Lijep pozdrav

Prirodna kaže...

predivna slika mi se stvorila u glavi i prije nego sam pogledala tvoje slike; mlada mama u dvorištu plete dok se dijete igra ispod mandarina, tvoje riječi govore više od 1000 slika, pozz

VolimBoje kaže...

Jako mi se sviđa ovaj tvoj ležerni, proljećem obojani post. Majica će fenomenalno izgledati, u to uopće ne sumnjam. A djetešce je slatko ko bombončić!:))

mmirandam kaže...

Zvuči poznato!! Vezano za kriterije i fotografije :)
Ja sam doduše bila na pletenju, ali sad bi svaki dan mijenjala hobije:) (veliki utjecaj blogova....)
I.....totalno sam ljubomorna na vrt; odnosno ograđeni prostor za dječju igru.
I ni'ta ????Hahah-presladak

honeysuckle kaže...

He he, ja uvijek ispucam najmanje 50 slika za jednu stvar i opet nisam zadovoljna. Pusti kriterije, glavno da se vidi što je na slici. Majica super napreduje, baš je nekako ljetno-romantična.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails