srijeda, ožujka 02, 2011

Crne ljepotice ili kako sam počela plesti beretke

Dakle, prvo da se raskusuramo s onim giveawayem. Dala sam Bubamarcu kapu punu papirića da izvuče sretnu dobitnicu i žao mi je što to nisam mogla zabilježiti kamerom, recimo samo da nikad od njega Suzana Pardačer. Ipak, izdvojio je sretnu dobitnicu Suzanu sa Made by Suzana.
Čestitam, Suzana, dogovorimo još par detalja preko maila, pa idem na poštu kad stane ovaj kijamet (kod nas u Splitu se ne izlazi iz kuće ako pada kiša, nedajbože snijeg, puše bura, puše jugo ili je prejako sunce.) Svima ostalima puno hvala na sudjelovanju i riječima podrške, bit će još giveawaya i swapova.

Možda se kroz neko vrijeme budem htjela riješiti nekih kapa, recimio. Izgleda da sam razvila određenu ovisnost o kapama. Već neko vrijeme ih štancam, ali nikako da ih poslikam pod nekom suvislom rasvjetom. Blic mi jako promijeni boju vune i ne vide se neki detalji, pa mi je žao objavljivati slike koje nisu dostojne uratka (usta moja hvalite me).
Zasad ću se pohvaliti nečim što sam radila za moju kumicu, koja je poželila crnu beretku. Budući da to nisam nikad radila, prvo sam odabrala pattern koji se zove Easy beret.



Onda sam poželila napraviti još jednu malo zahtjevniju, pa sam uzela istu takvu vunu i otišla korak naprijed sa ovom Star crossed slouchy beret (Iskra, ako ti nije već stigla i želiš se iznenadit, nemoj dalje čitat). Mislim da sam u procesu nešto fulala na par mjesta, pa mi se kablovi ne kreću baš onako kako bi trebali, ali kako je ona cijela nekako šašava zaključila sam da to ne smeta. Ima baš neki lijep oblik i slatko izgleda kad se stavi na glavu, skoro razmišljam da ispletem sebi vrlo sličnu.




Iako je lijepa sama za sebe, ne mogu odolit a da je ne romantiziram još malo ovim crvenim ružuljkom. Jedno popodne sam uhvatila mot s tim frčkanim ružicama i onda ih šila od svih materijala koje sam našla, i sve slagala u jedan tanjur, da čekaju svoju namjenu.

No, eto. Djeco bit će još! (sram me stavit u jedan post sve kape koje sam naplela u zadnjih mjesec dana)

Broj komentara: 10:

Suzana kaže...

Kapa je lijepa i super ti stoji-samo ti znaš put kojim si došla do nje. Vježba čini majstora.

Anonimno kaže...

Prekrasna je i elegantna, takvu sličnu i ja imam!
Lijep pozdrav.

Suzana kaže...

Bubamarcu velika i zvučna pusa za izvučen giveaway. Hvala, hvala,jako sam si važna i javim se mailom.

Sandra Z kaže...

Beretke su famozne :)) I zašto bi te bilo sram sve staviti u post, pokaži kako si vrijedna :))
Čestitke Suzani!
Lijep pozdrav.

Keks kaže...

Odlične su! gumbići su mi super detalj :) i stvarno ti super stoji!

Anonimno kaže...

Ah, beretke.... nikad ih dosta, nikad ih dosta ... :)

VolimBoje kaže...

super, ja već neko vrijeme pokušavam napraviti beretku ali nikako da skužim kako se radi "u krug".

tena kaže...

@volim boje: to ti je jednostavno. samo se ne vraćaš nego nastaviš :) probaj na youtube malo pogledati filmove pod circular knitting (double pointed needles) i brzo ćeš uhvatit

Anonimno kaže...

ja sam manje više odustala od pletenja... i mama je digla ruke od mene i rekla 'nije to az tebe' tako da sam baš ljubomorna kad vidim tvoje kapice. Ova crna mi je do sad naj!
I daj, stavi u jedan post sve kape - da ih vidimo na okupu!

Anonimno kaže...

tek sad vidim ovaj post :) kapa je super, baš sam je nanosila otkad sam je dobila. i mogu ti reć da su botunići na kapi apsolutni hit, svi ih pipaju:)i.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails